wie zijn wij

beginjaren

Later meer..

laatste jaren

Zonder het besef te hebben speelden wij onze laatste wedstrijd op de ‘originele’ VAK D op 28-02-2020 tegen Helmond Sport. De KNVB legt een week na deze wedstrijd de competitie stil wegens de Corona-pandemie. Dit biedt de club de mogelijkheid om de reeds begonnen verbouwing te versnellen. Samen met de club werd er besloten om het uit- en thuisvak om te draaien tijdens de verbouwing. Het was een doorn in het oog van vele supporters dat enkel het uitvak te zien was tijdens de samenvattingen, maar er werd ook plaats gecreëerd voor een eigen pleintje, wc’s en horeca-unit.

In de zomer van 2020 hebben we de koppen bij elkaar gestoken; het moet beter. Een stad als Almere verdient een waardige ultras-groep. Waar het oude vak plaats bood voor 200 supporters, moesten we nu ineens sfeer zien te creëren op een vak waar 575 man op past. Met een vaste kern werd er een visie opgesteld en begonnen we met bouwen.

Sportief begon het steeds voortvarender te gaan met de club. Door verkoop van merch en inzamelingsacties kwamen er meer gelden vrij om tifo-acties uit te voeren. Zo willen we dat een actie pro Almere is, eventueel met een kleine sneer naar de tegenpartij. Al onze doeken, vlaggen, tifo’s en ander sfeermateriaal zijn handgemaakt, zoals het hoort.

Door de pandemie valt ons 15-jarig bestaan in het water. Dit is iets wat groots gevierd had moeten worden, maar niet gebeurde. We maken uiteindelijk de belofte aan onszelf en ieder ander in het stadion: Ultras Almere 20 jaar wordt één groot feest!

mentalita

Ultra zijn is een manier van leven, 24/7 heel het jaar door zijn wij bezig met de club. Onze manier van leven manifesteren wij week in, week uit in uitvakken en op ons thuisvak D. Door middel van een drum en snare, gezang, vlaggen en bandieri’s vieren we onze manier van supporten week in, week uit in de stadions van het land.

ssd sporting Lucchese

Op 2 februari 2018 staan er ineens 4 Italiaanse heren voor ons vak. Na een korte intro besluiten we de heren uit te nodigen op D. De wedstrijd verandert grotendeels in bijzaak en er worden verhalen uitgewisseld. Met handen en voeten worden de teksten van onze nummers bijgebracht en samen gezongen. Na een afsluiting in de kroeg beloven we contact te houden. Voor de pandemie worden we nogmaals bezocht door supporters van de Italiaanse club uit de Serie C.

In 2022, na veel contact gehad te hebben, is het zover voor een delegatie van Almere om naar Lucca af te reizen. Op 12 februari 2022 besluiten beide groepen om een band aan te gaan.

identiteit

Als jongste stad van het land worstelt Almere sinds haar bestaan met een eigen identiteit. Wij bestaan uit veelal tweede generatie Almeerders, en zien wij het als onze missie om een eigen identiteit te creëren middels gewoontes, verhalen, tradities en momenten. Daarbij wordt niets geforceerd, maar ontstaan het organisch. En als trotse inwoners van de stad met de mooiste postcode laten we zo nu en dan ook duidelijk merken dat we geen ‘’dubbele agenda’s’’ dulden. Ook binnen onze club zijn er nog zat personen die een andere club boven de onze plaatsen. Met ons doekje ‘Materiaalman met clubliefde gezocht’ wordt een duidelijk statement gemaakt n.a.v. de documentaire van ESPN.