Speeldag 23.

26.02.2024

Almere City – Feyenoord (0:2)

Zondag 18 februari ging de documentaire City de club, Ally de stad in première. Iets waar alle supporters van Almere City reikhalzend naar uitkeken, bleek uiteindelijk een flinke deceptie te zijn. Nog dezelfde avond regende het klachten op verschillende sociale media. Deze docu, zeker met zo’n naam, had de bekroning moeten worden voor het harde werken op het veld en op de tribunes van afgelopen seizoen. Hierop besloten we dat het tijd was om van ons te laten horen!

Onze mening werd gedeeld door supporters vanuit alle vakken van het stadion. Een mooie kans om met 4000 thuissupporters de handen ineen te slaan. Met meer dan 500 pamfletjes in het stadion, op het horecaplein, op de parkeerplaats en de perstribune werd iedereen op de hoogte gebracht: in de 36e minuut gezamenlijk opstaan om het nummer ‘Ga staan als je voor City bent’ te scanderen. Tevens werden er ook op verschillende vakken doeken getoond om het collectieve ongenoegen te onderstrepen.

We kunnen zeggen dat deze actie gelukt is en dat we ervan overtuigd zijn dat de boodschap overgekomen is. We willen iedere supporter bedanken voor het deelnemen aan deze actie!

Voordat we dit definitief afsluiten willen we nog iets zeggen over Omroep Flevoland. In het stuk wat na de wedstrijd online verschenen is, staan uitspraken waar wij niet achter staan en welke wij ook niet gedaan hebben. In de loop naar deze wedstrijd zijn wij benaderd om mee te werken aan een artikel. Omdat wij niet met de media praten heeft iemand op de redactie gedacht om de boel voor ons in te vullen. Dit kan en mag uiteraard niet de bedoeling zijn. De situatie ligt namelijk genuanceerder dan dat zij brengen.

Kortom, een mooie matchday waar we helaas punt(en) hebben laten liggen, maar ook een mooi statement hebben kunnen brengen. Op naar Heracles uit!